Luvat ja ohjeet

Vaikka monet luvista ja ohjeista ovat kunta- tai aluekohtaisia, on myös joukko maanlaajuisesti huomioitavia seikkoja.

Vakuutukset

Tapahtumanjärjestäjille suositellaan sekä vastuuvakuutusta että talkoovakuutusta. Vastuuvakuutus korvaa mm. tapahtuman aikana sattuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Talkoovakuutus puolestaan korvaa talkootyötä tekevien haverit, eikä se koske palkkaa saavia työntekijöitä. Vakuutustarve on aina yksilöllinen tapahtumasta riippuen.

Vakuutuksista saa lisätietoa kysymällä suoraan vakuutusytiöistä, kannattaa pyytää kerralla tarjoukset useammalta yhtiöltä.

Työntekijän palkkaaminen

Jos työntekijän palkkaaminen ei ole ennestään tuttua, kannattaa turvautua palkka.fi-palveluun. Se on suunniteltu erityisesti sellaisille tahoille, jotka palkkaavat harvoin tai vain yksittäisiä työtekijöitä kerrallaan. Palvelusta löytyy kaikki apu lailliseen ja sääntöjenmukaiseen palkanmaksuun. Palvelua ylläpitää valtio ja vakuutusyhtiöt ja se on käyttäjälleen maksuton!

Tekijänoikeudet

Mikäli tapahtumassa käytetään tai esitetään musiikkia, videotallenteita tai kuvateoksia missään muodossa, tulee niiden tekijänoikeudet maksaa asianmukaisesti. Eri taiteilijaryhmillä on omat etujärjestönsä, jotka vastaavat oikeudenmukaisista käyttökorvauksista.

Teosto myöntää luvat musiikin käyttöön, kerää siitä korvaukset ja tilittää ne musiikin tekijöille.

Gramex kerää muusikoille, laulajille, kapellimestareille ja äänitteiden tuottajille lain vaatimia korvauksia äänitteiden  käytöstä.

Tuotos toimii av-tuottajien ja katsojien välissä helpottamassa tekijänoikeuskorvausten perimistä ja maksamista sekä tiedon saantia.

Kuvasto myy käyttöluvan joka oikeuttaa kuvataiteilijoiden teosten käyttämiseen esim. esitteissä, postikorteissa tai käyttöön verkkosivustoilla.

Kopiosto korvauksia tekijöille, esittäjille ja kustantajille teosten jälkikäytöstä kaikilla yhteiskuntaelämän aloilla.

Kaikki mukaan tapahtumia tekemään!

Tapahtumatarvikkeita tarjolla?

Kerro meille vuokrattavat tarvikkeesi »

Tila tapahtumaa vailla?

Lähde mukaan hakulistaukseen »

Tekijöitä vailla työtä?

Tarjoa työvoimaa mukaan tapahtumiin »

Ilmoittaja, pidä tietosi ajan tasalla!

Tarkista tietosi omalta sivultasi ja lähetä meille tarvittaessa muutospyyntö.